Afdeling Roeselare
p.a. Rumbeekse stwg 285
8800 Roeselare
Tel. 051 20 43 81
vriendenvanlourdes.roeselare@gmail.com

donderdag 16 april 2015

INHULDIGING KAPEL O.L.VROUW VAN LOURDES

Op het Sint Elooisplein wordt ons nieuw Maria kapelletje ingewijd
 
In de jaren ’60 werd op het Sint Elooisplein een Maria kapelletje geplaatst en toegewijd aan Onze Lieve Vrouw van Lourdes. Velen zullen dit Roeselaars kapelletje niet kennen en heel veel weten we er ook niet over.
Wat we wel weten is dat het kapelletje er kwam onder impuls van Martin Dedier die destijds werkzaam was bij ‘De Mandel’ samen met de toenmalige buurtbewoners.
Om de nodige materialen aan te kopen werd er met de steun van E.H. Vanhoutte en een omhaling op de wijk door Martin en meester Raymond Lievens gezorgd voor de nodige financies.
Het kapelletje werd gebouwd door ‘De Mandel’.
Maar waar we nog meer van overtuigd zijn is dat dit kapelletje voor de Sint Elooiswijk een baken is van devotie en ontmoeting.
Al brokkelde het kapelletje een beetje af, het werd verzorgd en vooral in de meimaand komen de mensen op donderdagavond in groep samen om tot moeder Maria te bidden, om elkaar te ontmoeten en te bemoedigen.
Maar de urbanisatie eist zijn tol en de huizen behorende tot ‘De Mandel’ werden afgebroken om binnenkort in een modernere versie opnieuw opgebouwd te worden.
Het kapelletje stond in de weg maar we konden dit zomaar niet laten gebeuren.
Met de groep buurtwerkers onder impuls van Rita ( dochter van Martin Dedier) en Jan, haar echtgenoot, beslisten we om een nieuwe kapel te plaatsen.
Contacten werden gelegd met het stadsbestuur en ‘ De Mandel’ en het nieuwe kapelletje kwam iets verder tussen het Sint Elooisplein en de Sint Elooisstraat.
Het staat er prachtig in het groen tussen enkele bomen. Een rustbank en enkele bloemen fleuren het geheel op.
En zoals we reeds jaren doen komen we nu ook iedere donderdag in de meimaand opnieuw samen om te bidden en te zingen bij Maria.
Op donderdag 7 mei om 18 uur nodigen we jullie allen uit voor de feestelijke inwijding van het kapelletje.

Geen opmerkingen: