Afdeling Roeselare
p.a. Rumbeekse stwg 285
8800 Roeselare
Tel. 051 20 43 81
vriendenvanlourdes.roeselare@gmail.com

donderdag 16 april 2015

NAAR KEVELAER


Met de “Vrienden van Lourdes” op driedaagse  religieuze cultuurreisnaar

MARIA / KEVELAER.en  de PASSIESPELEN

Op 27-28-29 JUNI 2015

 
Op vraag van onze deelnemers in  2007, 2008 en 2010 organiseren wij weer een bedevaartreis naar het mooie Kevelaer in Duitsland, dicht bij de Nederlandse grens.

 Dit bezoek aan Kevelaer combineren wij met de vijfjaarlijkse Passiespelen in Tegelen ( Ned.)  35 km vandaan.  Dit evenement , opgericht in 1931, is uitgegroeid tot een openluchtspel met internationale allure. Het vindt plaats in een voormalige kloostertuin met 3400 overdekte zitplaatsen voor 25 vertoningen waaraan meer dan 400 enthousiaste dorpsgenoten medewerken.

 
Tijdens onze 300 km heenreis, houden wij een sanitaire en hongerstillende halte in het bedevaartsoord Meersel-Dreef met zijn mooi Mariapark en Lourdegrot, bekend als het “ Lourdes van de Noorderkempen”.

Kort na de middag vertrekken naar het  luxe Parkhotel Kevelaer. Wij nemen een koffiepauze en  maken kennis met het kunstvolle centrum en heiligdom onder begeleiding van een stadsgids.

KEVELAER in Duitsland, dicht bij de Nederlandse grens, is,  na Lourdes en Fatima, het derde grootste Mariaal Bedevaartsoord van West Europa. Het Heiligdom met zijn kunstvol patrimonium waaronder de Genadekapel, de Kaarsenkapel, de Maria basiliek, de Biechtkapel en Sacramentskapel en de Orthodoxe St.-Jozefskapel met het Forum voor ontvangst van grote groepen ligt centraal in het commercieel en toeristisch gedeelte van Kevelaer.
Zijn prachtige en bronzen beeltenissen in en rond het heiligdom getuigen van een kunstenaarscentrum terwijl in de omgeving de landerijen één bloemenkwekerij vormen.

 Na het avondmaal nemen wij deel aan de zaterdagse Kaarsjesprocessie.

Op zondag hebben wij te 10 u. de plechtige Hoogmis in de kleurrijke neogothische Maria basiliek. Deze eucharistieviering is een sfeervolle gezongen belevenis op de tonen van een machtig en vermaard orgel.

Op maandagmorgen hebben wij onze eigen misviering in de kaarsenkapel met zijn 150 bedevaartkaarsen.
Tussendoor blijft er nog tijd over voor een terrasje, een samenzijn in groep of individuele verpozing.

 Voor ons oponthoud in Kevelaer logeren wij twee nachten met volpension in een driesterrenhotel dichtbij het Heiligdom.

De reis kost 250 euro , inbegrepen ticket Passiespelen (30 €).Opleg singelkamer 30 € .

 NU inschrijven  gezien de beperkte reservatie bij:  “Vrienden van Lourdes” Rumbeekse stwg 285 – 8800 Roeselare 

Tel/Fax 051/20.43.81 – E-post:vriendenvanlourdes.roeselare@gmail.com

 

Geen opmerkingen: