Afdeling Roeselare
p.a. Rumbeekse stwg 285
8800 Roeselare
Tel. 051 20 43 81
vriendenvanlourdes.roeselare@gmail.com

zondag 30 december 2007Een groep bedevaarders aan de kruiwegkapel in Kevelaer
Een driedaagse Mariale bedevaartreis

NAAR KEVELAER.
Op 14-15-16 JUNI 2008
Met de “Vrienden van Lourdes”

Op vraag van onze deelnemers verleden jaar herhalen wij onze bedevaartreis naar Kevelaer. Gezien de tijd te kort was om deze unieke bedevaartplaats intens te beleven hebben wij er een driedaagse van gemaakt met bezoek aan drie Mariale bidplaatsen: Het Mariapark te Meersel-Dreef of het Lourdes van de Noorderkempen, Maria – Kevelaer in Duitsland en de O.L.Vrouwe Basiliek in het Nederlandse Maastricht,waar Maria vereerd wordt als “Sterre der Zee”.

Op zaterdagvoormiddag houden wij een eerste halte met een mis in de kloosterkerk van de paters Kapucijnen en bezoeken wij de grote Lourdesgrot in het Maria-park met zijn kruisweg en zijn 25 heiligenbeelden waaronder vooral het prachtig levensgroot bronzen beeld van Pater Pio die daar bijzonder wordt vereerd.
Na een kort middagmaal vertrekken wij naar Kevelaer. Wij betrekken er onze mooie moderne kamer in het standingvolle “Parkhotel Kevelaer” middenin het winkel- en bededvaartcentrum. Wij nemen een koffiepauze in een van de winkelwandelstraatjes en maken kennis onder begeleiding van een stadsgids met de omgeving.
Na het avondmaal nemen wij deel aan de Kaarsjesprocessie op zaterdag

Het bedevaartsoord KEVELAER in Duitsland, dicht bij de Nederlandse grens, is na Lourdes en Fatima het derde grootste Mariaal Bedevaartsoord van West Europa. Jaarlijks komen er 800.000 Duitse bedevaarders en meer dan 200.000 pelgrims uit andere landen. Nochtans bij ons nog te weinig gekend en verleden jaar door onze deelnemers unaniem beaamd..
Deze Genadeplaats kent zijn ontstaan in 1641 met de bouw van een eenvoudig kapelletje, op vraag van een mysterieuze stem en een visioen. van een kapelletje met het beeld van O.L.Vrouw van Luxemburg. Het kapelletje kreeg veel bezoek en reeds op 8 september 1642 gebeurde het eerste mirakel.Nadien zijn de pelgrims blijven toestromen en werden heel wat bidplaatsen gebouwd.
Zijn ligging is uniek. Het Heiligdom met zijn kunstvol patrimonium waaronder de Genadekapel, de Kaarsenkapel, de Mariabasiliek, de Biechtkapel en Sacramentskapel en de Orthodoxe St.-Jozefskapel met het Forum voor ontvangst van grote groepen ligt centraal in het commercieel en toeristisch centrum van Kevelaer.
Kevelaer getuigt ook van een kunstencentrum met zijn brandglasmakerij, koper- en bronsgieterij, orgelbouwerij terwijl in de omgeving de landerijen één bloemenkwekerij vormen.

Op zondag hebben wij te 10 u. de plechtige Hoogmis in de kleurrijke en drukversierde negotische Mariabasiliek. In de namiddag bezoeken wij het streekmuseum en te 18u nemen wij in de Kaarsenkapel deel aan het Marialof.

Op maandagmorgen hebben wij onze eigen misviering in de Sacramentskapel met aansluitend de kruisweg in het Forum. Nadien blijft er tijd over voor persoonlijk bezoek aan een of ander bezienswaardige plaats in het Heiligdom, een kaarsje branden nabij de Genadekapel of wat kuieren in de mooie omgeving.
‘s Namiddags vertrekken wij naar het mooie commerciële Nederlandse Maastricht.. Met een gids maken wij een rondleiding in de monumentale basiliek “O.L.Vrouw , Sterre der Zee”. Bij het mooi houten en aangeklede Genadebeeld houden wij een korte slotviering. Na een kofrt stadsbezoekje met een snelle hap en een drankje vertrekken wij naar huis.

Voor ons oponthoud in Kevelaer logeren wij twee nachten met volpension in een driesterrenhotel ( ruime maker met Tel.-TV – bar –en … een wellnesscentrum) dichtbij het Heiligdom. Wij houden ook tijd vrij voor winkelwandel of persoonlijke verpozing.
Onze groep wordt geestelijk en animatorisch begeleid door E.H. Michel Goeman en E.H. Jan Coghe .

De reis kost 220 euro waarin begrepen: autocar ( Reizen Sercu) – extra hotelaccomodatie (avondmaal op zaterdag en zondag -ontbijt + middagmaal zondag en maandag – 2 overnachtingen in tweepersoonskamer) gids in Kevelaer en Maastricht.
Supplement van 30 euro voor overnachting in een éénpersoonskamer.

Verdere informatie en foto-album zie op www.lourdesvrienden.be
Inschrijving bij “Vrienden van Lourdes” Rumbeekse stwg 285 – 8800 Roeselare –
Tel/Fax 051/20.43.81 – E-post:germain.dierynck@gmail.com

STUUR NU REEDS UW INFOSTROOK IN.

VOORINSCHRIJVING

Ondergetekende …………………………………………………………….

……………………………………………………….

Tel………………………………………

q Reserveert zijn deelname aan de reis in tweepersoonskamer/ Eénpersoonskamer

q West verder te worden geïnformeerd over de reis.

q Bezorgt hierbij het adres van een kandidaat deelnemer

…………………………………………………..

………………………………………………….

Geen opmerkingen: