Afdeling Roeselare
p.a. Rumbeekse stwg 285
8800 Roeselare
Tel. 051 20 43 81
vriendenvanlourdes.roeselare@gmail.com

donderdag 19 januari 2017

TREKKINGSNAMIDDAG 2017

11 FEBRUARI :  DE EERSTE VERSCHIJNING TE LOURDES.

Jaarlijks is op die datum Lourdes in feest en herdenken zij de eerste verschijning. Duizenden bedevaarders zijn dan in Lourdes voor de vieringen, coloquia en voorbereidingen van de bedevaarten tijdens het jaar.                                                                                                          Ook de plaatselijke afdeling van “ De vrienden van Lourdes” houden er rond die datum hun feestdag. Het is o.m. de afsluiting de ledenwerving met de uitloting van de Lourdesbeurzen à rato van 1 op 100 leden, nu ter waarde van 500 euro. Tevens is het een gelegenheid om aan dit gebeuren een feestelijk tintje te geven.

Dit jaar wordt het een nasmaakje van de zeer gewaardeerde deelname aan de Kroningsfeesten van Maria in Tongeren met:

             “ MARIA, OORZAAK ONZER BLIJDSCHAP “

Dit was het thema van de zevenjaarlijkse Kroningsfeesten in  Tongeren. Op terugweg van onze vijfde bedevaart naar Kevelaer konden onze deelnemers genieten van deze wondermooie prestatie, echter niet van het avondlijke massaspel. De drieduizend deelnemers uit de processie vertolken tijdens een groots massaspel choreografisch met zang en muziek het leven van Maria en brengen haar plechtig hulde.

Op 12 februari om 15u. in de H.Hart kerk, n.a.v. de trekking van de Lourdesbeurzen uit de lidkaarten wordt dit avondspel op video vertoond. Tevens is er het optreden van het zangensemble met Kurt Bruyneel en Hilde Coghe. 

Geen opmerkingen: