Afdeling Roeselare
p.a. Rumbeekse stwg 285
8800 Roeselare
Tel. 051 20 43 81
vriendenvanlourdes.roeselare@gmail.com

woensdag 21 december 2011

EEN VROUW, GENAAMD MARIA


Binnen enkele weken is de ledenwerving ten einde. Tegen eind januari verwachten wij dat alle inschrijvingen binnen zijn.                                                                                                             
 Voor de trekking zorgden wij voor een uitzonderlijk programma.

Wij presenteren op grootscherm in de H. Hartkerk  de film in Nederlandse versie over het Lourdesspektakel  “ Een vrouw, genaamd Maria”.

Voor het eerst in de geschiedenis van het Heiligdom van Lourdes, werd op 13 augustus ll. het voorplein van de Rozenkransbasiliek herschapen in een theaterplaats voor een choreografische en muzikaal massaspektakel met 80  beroepsacteurs  en honderden figuranten en 20..000 toeschouwers waaronder 3000 zieken.

Realisator en regisseur is de in Frankrijk vermaarde 82jarige schrijver Robert Hosssein. Robert Hossein, op 40 jarige leeftijd bekeerd en samen met zijn kinderen gedoopt, was bij zijn bezoek aan Lourdes  getroffen door de vele zieken in Lourdes. De mooie mozaïeken op de portiek van de Rozenkransbasiliek die de mysteries uitbeelden inspireerden hem. Bij zijn bezoek aan de Grot kreeg hij het idee om het evangelisch verhaal van de mozaïeken met de Moeder Maria in de grot te verenigen in een groots massaspel.
 Dit evenement werd rechtstreeks uitgezonden door TF3 en terzelfder tijd ook geprojecteerd op grootscherm  op het  voorplein van de Nôtre Dâme de Paris. In oktober werd het nog eens in het Congrespaleis van Parijs op doek gebracht. Ook werd dit spektakel in verschillende Franse filmzalen vertoond evenals in het Geneva Theater te Genève.                                                                                                               

De inkomprijs bedraagt 5 euro en gratis voor de leden op vertoon van hun lidkaart.  Wij mikken op een breed publiek en hopen dat onze ijveraars nog een extra inspanning zullen doen om bijkomende lidkaarten te verkopen. Wij doen een dringende oproep naar mogelijke medewerkers op de Godelieveparochie.

Eerstdaags ook zijn er affiches en flyers te beschikking zodat je kan meehelpen aan een krachtige promotie voor dit uniek spektakel te Roeselare, een primeur in Vlaanderen.

Bij voorbaat dank voor uw welwillende medewerking en vriendelijke groeten.

Germain Dierynck

Voorzitter Vrienden van Lourdes.

Geen opmerkingen: