Afdeling Roeselare
p.a. Rumbeekse stwg 285
8800 Roeselare
Tel. 051 20 43 81
vriendenvanlourdes.roeselare@gmail.com

dinsdag 26 mei 2009

Meibedevaart naar Lourdes

voor méér klik op FotoalbumMet een tiental "Vrienden van Lourdes" uit Roeselare waren wij met "Vlaanderens Bedevaarten" 14 tot 19 mei in Lourdes.
Ook de militiare bedevaart was er aanwezig die zorgde voor heel wat ambiance, mooie parades en fotoshots.Ook de Zwitserse wacht uit het Vaticaan was er.

BELGISCHE DELEGATIE OP INTERNATIONALE MILITAIRE BEDEVAART
BRUSSEL (KerkNet) – Een delegatie van 120 Belgische militairen en hun familieleden heeft van 15 tot 17 mei deelgenomen aan de internationale militaire bedevaart naar Lourdes. De militaire bedevaart bracht in totaal ruim 13.000 deelnemers uit 32 verschillende landen samen. Met het thema: ‘De weg van Bernadette’ werd dit jaar het leven van de Heilige Bernadette centraal geplaatst. Vooral de kaarsjesprocessies met de militairen maakte ook bij de andere Lourdesbedevaarders een bijzonder sterke indruk.
Ons land beschikt momenteel over twintig legeraalmoezeniers, die ook in woelige regio’s als Libanon of Afghanistan tussen de Belgische militairen actief zijn. Het Belgisch bisdom bij de Krijgsmacht kondigt aan dat het in de toekomst gepensioneerde militairen sterker bij deze militaire bedevaart wil betrekken. “Bovendien zijn vele van onze militairen nog steeds niet op de hoogte van het bestaan van deze bedevaart. Daarom zullen wij hierrond tegen de volgende editie, onder meer via affiches, een campagne voeren. Dat moet ervoor zorgen dat in de toekomst ook meer militairen uit ons land aan deze onvergetelijke bedevaart en internationale uitwisseling tussen militairen kunnen deelnemen.”

(Kerknet)

Geen opmerkingen: