Afdeling Roeselare
p.a. Rumbeekse stwg 285
8800 Roeselare
Tel. 051 20 43 81
vriendenvanlourdes.roeselare@gmail.com

donderdag 21 augustus 2008

Jeugd naar Lourdes

Artikel afkomstig van: http://www.rknieuws.net/

ROESELARE (RKnieuws.net) - Woensdag vertrokken ruim 700 West-Vlaamse KSA’ers in veertien bussen vanuit Roeselare naar het Zuid-Franse bedevaartsoord Lourdes. Dat deden ze na een startmoment uur in de Godelievekerk. Mgr. Roger Vangheluwe, bisschop van Brugge, wuifde hen uit en reist hen over enkele dagen achterna.Vierjaarlijks organiseert de West-Vlaamse koepel KSA-Noordzeegouw een Lourdeskamp. Deze zomer zijn de ‘blauw-oranjen’ aan hun twaalfde editie toe. “Het is een leuke mix tussen de typische kampelementen en inhoudelijke kansen die eigen zijn aan Lourdes”, klinkt het bij de leiding van de Katholieke Studenten Actie (KSA).
Lourdes 12 heeft een vurig thema. “Aanstekelijk staat voor het vuur van KSA-enthousiasme. Aanstekelijk staat voor zin krijgen en doen krijgen.
Een ‘aanstekelijk’ Lourdeskamp wil het KSA-vuur laten groeien. Een ‘aanstekelijk’ Lourdes is voor velen een vlammetje in het duister. Het is de kaarsenprocessie of de KSA-kaars aan de ingang van de grot.
Lourdes 12 wil het waakvlammetje van iedereen aanwakkeren. Lourdes 12 is de hitte van een fantastisch KSA-feest.”
Meer dan 40 van de West-Vlaamse KSA-groepen uit evenveel gemeenten schreven zich voor het twaalfde Lourdeskamp in. Een 70-koppige staf draagt het hele kamp waaraan 623 jongeren deelnemen.

Geen opmerkingen: